Wat is het verschil tussen Scios Scope 10 en Scios Scope 12?

Exclusief voor Zonnestroom installaties: Scios Scope 12

Inspectie-keuring Scios Scope 12 richt zich uitsluitend op zonnestroominstallaties.

Het risico op brand door PV-installaties blijkt relatief hoog. Logisch dat verzekeraars inspectie-keuring Scios Scope 12 als voorwaarde om tot risicodekking over te gaan.

Zodra je elektrische energie opwekt met zonnepanelen (PV-installatie) komt Scios Scope 12 in beeld. Inspectie-keuring Scios Scope 12 richt zich op vier essentiële factoren:

*de kwaliteit van de panelen *de overige installatie-onderdelen *het elektrotechnisch ontwerp *de technische montage. Bij brand is vaak sprake van een combinatie van genoemde factoren. De materiële en emotionele schade, ook in de (woon)omgeving, door brand en de gevolgen daarvan zijn vaak aanzienlijk.

Scios Scope 12 staat volledig los van Scios Scope 10. Als je zonnestroom opwekt is het efficiënt beide inspectie-keuringen te combineren

Wettelijke verplichting

Met ingang van 01 januari 2023 geldt de wettelijke verplichting tot inspectie-keuring van PV-installaties (zonnestroom) in de agrarische sector conform

Meer over Scios Scope 12

Brandveiligheid: Scios Scope 10

Inspectie-keuring Scios Scope 10 richt zich op brandveiligheid. Uiteraard belangrijk voor je medewerkers en mensen die je bedrijf bezoeken. Voldoen aan Scios Scope 10 is echter geen wettelijke verplichting. Je zou zeggen ‘helaas’ niet. Want brand en de gevolgen van brand veroorzaken grote materiële schadeposten. Naast brandschade ontstaat vaak gevolgschade zoals productieverliezen en claims van afnemers. Verantwoord Ondernemen betekent dan ook Verantwoord Verzekeren. De inspectie-keuring volgens Scios Scope 10 is een logische eis van verzekeraars.

TIP: overleg met je verzekeringsadviseur, check regelmatig de dekking – vooral ook bij aanpassingen/uitbreidingen van opstallen en/of machinepark.

Belangrijke overeenkomst: zowel voor de inspectie-keuring Scios Scope 10 als voor Scios Scope 12 geldt dat deze uitsluitend worden uitgevoerd door gecertificeerde inspecteurs.

Meer over Scios Scope 10

Jij vraagt:
vrijblijvend offerte voor de SCIOS Scope 10 en 12 elektrotechnische inspectie-keuring.

  via dit formulier heb je binnen twee werkdagen onze offerte voor de SCIOS Scope 10 en 12 inspectie-keuring van jullie elektrische installatie in huis. Vrijblijvend! Akkoord met de offerte voor uw SCIOS Scope 10 en 12 inspectie-keuring? Dan plannen we in overleg de afspraak in en komen op het moment dat het jullie schikt.

  Bedrijfsgegevens

  Inspectie-adres

  Als de inspectie-locatie afwijkt van het bedrijfsadres hierboven.

  Informatie

  De offerte is gebaseerd op branches, het soort/type bedrijf en het aantal elektrische installaties (de aanwezige meterkasten).

  toelichting: de BVO m2 is altijd inclusief eventuele verdiepingen en kelderruimtes handige hulp voor het bepalen van de BVO m2: https://bagviewer.kadaster.nl/tvbag/bag-viewer.

  Voer hieronder het aantal meterkasten in:

  Voer hieronder het aantal omvormers in:

  Voer hieronder het aantal PV-panelen in:

  Contactgegevens

  Deze site is beveiligd met ReCaptcha en de Google Privacy en Voorwaarden zijn van toepassing.