Wat is NTA 8220?

NTA 8220, is een genormeerde risicobeoordeling voor elektrische materieel (installaties en materiaal). NTA 8220 is expliciet gericht op het signaleren van brandrisico’s.  Daarmee gaat NTA 8220 verder dan NEN 3140, NEN 1010 en VIER ((Verzekering Inspectie Elektrotechnische Risico’s). In het kader van een NTA 88220 keuring worden schakel- en verdeelinrichtingen, machines en ruimtes met een verhoogd risico volledig gekeurd. (Voor andere ruimtes wordt een steekproef geaccepteerd.)

NTA 8220 dateert uit 2017.  Deze normering kwam tot stand in samenwerking tussen het Verbond van Verzekeraars, UNETO-VNI en iKeur (het platform van onafhankelijke elektrotechnisch inspecteurs).

EKCN voert NTA 8220 3140 keuringen uit.  

Meer over NTA 8220

Belangrijk detail

Scios Scope 10, de moderne brandveiligheidskeuring wordt gezien als de opvolger van NTA 8220. Scios Scope 10 sluit nauw aan bij de huidige praktijk. De ontwikkelingen in elektrotechniek gaan namelijk snel. Zo is de inspectie-keuring Scios Scope 10 ontwikkeld met NTA 8220 als basis. Scios Scope 10 omvat meer dan de minimale eisen van NTA 8220. Scios Scope 10 werkt met state of the art inspectie-, keurings- en verslagleggingsmethoden. Zo komt het dat steeds meer verzekeraars en ondernemers  de voorkeur geven aan Scios Scope 10. In veel brandverzekeringspolissen vormt Scios Scope 10 een vast onderdeel van de voorwaarden. De Scios Scope 10 inspectie-keuring wordt uitsluitend door gecertificeerde inspecteurs uitgevoerd. EKCN inspecteurs zijn Scios gecertificeerd.

Meer over Scios Scope 10

Jij vraagt:
vrijblijvend offerte voor de NTA 8220 elektrotechnische inspectie-keuring.

  via dit formulier heb je binnen twee werkdagen onze offerte voor de NTA 8220 inspectie-keuring van jullie elektrische installatie in huis. Vrijblijvend! Akkoord met de offerte voor uw NTA 8220 inspectie-keuring? Dan plannen we in overleg de afspraak in en komen op het moment dat het jullie schikt.

  Bedrijfsgegevens

  Inspectie-adres

  Als de inspectie-locatie afwijkt van het bedrijfsadres hierboven.

  Informatie

  De offerte is gebaseerd op branches, het soort/type bedrijf en het aantal elektrische installaties (de aanwezige meterkasten).

  toelichting: de BVO m2 is altijd inclusief eventuele verdiepingen en kelderruimtes handige hulp voor het bepalen van de BVO m2: https://bagviewer.kadaster.nl/tvbag/bag-viewer.

  Voer hieronder het aantal meterkasten in:

  Voer hieronder het aantal omvormers in:

  Voer hieronder het aantal PV-panelen in:

  Contactgegevens

  Deze site is beveiligd met ReCaptcha en de Google Privacy en Voorwaarden zijn van toepassing.