Wat is NEN 1010?

NEN 1010 is de norm die betrekking heeft op ontwerp en aanleg van laagspanningsinstallaties. Deze norm is van toepassing is op nieuwe elektrische installaties in  woning- en utiliteitsbouw en industrie. Voorts heeft NEN 1010 ook betrekking op wijzigingen en uitbreidingen van bestaande installaties.  NEN 1010 werkt daarmee op (brand)veiligheidsgebied preventief.

Ook dat verklaart de wettelijke verplichting tot voldoen aan de NEN 1010 norm op het moment van oplevering van de installatie of uitbreidingen en substantiële aanpassingen.

NEN 1010 vertegenwoordigt de stand van zaken met betrekking tot de normen

HD 60364 en IEC 60364 van 10 oktober 2020. Deze twee internationale normen vormen de basis van NEN 1010. De huidige versie van NEN 1010 werd medio april 2021 gepubliceerd.

EKCN voert NEN 1010 keuringen uit

Meer over NEN 1010

NEN 1010 of Scios Scope 10

Veel branden vinden hun oorzaak in de elektrische installaties. De bedragen die gemoeid zijn met brand- en (bedrijfs)gevolgschade nemen sterk toe. Hetzelfde geldt ten aanzien van claims uit hoofde van aansprakelijkheid.

Het Nederlandse Verbond van Verzekeraars vindt dat de normeringen conform NEN 1010 en NEN 3140 tekort schieten op het gebied van de brandveiligheid.

Zo kwamen Scios en de verzekeringsbranche tot de ontwikkeling van Scope 10.

Het is een specifieke inspectie van elektrisch materieel op brandrisico. Scios Scope 10 is onderscheidend in omvattendheid, methodiek en rapportage.

De Scios Scope 10 inspectie-keuring wordt uitsluitend door gecertificeerde inspecteurs uitgevoerd.

Meer over Scios Scope 10

Jij vraagt:
vrijblijvend offerte voor de NEN 1010 elektrotechnische inspectie-keuring.

  via dit formulier heb je binnen twee werkdagen onze offerte voor de NEN 1010 inspectie-keuring van jullie elektrische installatie in huis. Vrijblijvend! Akkoord met de offerte voor uw NEN 1010 inspectie-keuring? Dan plannen we in overleg de afspraak in en komen op het moment dat het jullie schikt.

  Bedrijfsgegevens

  Inspectie-adres

  Als de inspectie-locatie afwijkt van het bedrijfsadres hierboven.

  Informatie

  De offerte is gebaseerd op branches, het soort/type bedrijf en het aantal elektrische installaties (de aanwezige meterkasten).

  toelichting: de BVO m2 is altijd inclusief eventuele verdiepingen en kelderruimtes handige hulp voor het bepalen van de BVO m2: https://bagviewer.kadaster.nl/tvbag/bag-viewer.

  Voer hieronder het aantal meterkasten in:

  Voer hieronder het aantal omvormers in:

  Voer hieronder het aantal PV-panelen in:

  Contactgegevens

  Deze site is beveiligd met ReCaptcha en de Google Privacy en Voorwaarden zijn van toepassing.